Fortsätt till innehållet
Microsoft Industry Blogs

Stort tack för två otroliga dagar på temat Digitalisera med Intelligens under årets BI-konferens. Det är svårt att sammanfatta allt som årets konferens rymde, men vi gör ett försök.

Vi fick höra att data är den nya oljan. Att data precis som oljan får ett större värde ju mer den förädlas. Var hittar ni er olja? Vi fick se vad Sandvik gör för att skapa nya affärsmöjligheter med sina data, vi blev välkomnade tillbaka till Coop och lärde oss att Phygital är en nödvändighet för att traditionell handel ska överleva. Microsoft Sveriges CFO berättade om hur vi arbetar med Predictive Forecast och så fick vi höra att det blir allt fler datanördar inom HR. Samt hur säljare kan triggas i säljtävlingar genom att resultaten visas realtid såsom de gör på Academic Work.

I Göteborg samt under det separata spåret med fokus på hälso- och sjukvård i Stockholm fick vi se hur Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) i Borås använder bland annat machine learning för att upptäcka lunginflammation i ett tidigt skede. Marcus Murray från TrueSec skrämde upp oss med hur enkelt skurkarna kommer åt vår data och vi var nog många som gick direkt hem och bytte lösenord… Men vi blev även lugnade när Predrag Mitrovic visade hur vi bör tänka kring säkerhet och hur Microsoft med Azure Machine Learning gör allt för att skydda oss.

Efter dessa dagar står det tydligt att standardisering av big data kommer hjälpa oss när vi ska vara innovativa med data. Vi fick svar på att Mikael Hermansson hade kläder på sig med hjälp av kognitiva tjänster i Azure och vi fick följa med Mats Dannetun på fisketur i Azure Data Lake. Vi såg den enorma potentialen med Internet of Things (IoT) och fick större insyn kring varför det inte ska ses som IT-projekt utan som en grundpelare i verksamheten .

Sist men inte minst fick vi lära oss hur vi lyckas med våra visualiseringsprojekt och Måns Barklund lärde oss det senaste inom Power BI, samt att toaletter utan speglar kan spara tid…

Och det var bara det som hände i den stora salen. Utöver det hade vi utställare på plats med otroligt häftiga lösningar. I Stockholm fanns även möjligheten att delta i det separata spåret ”The vision for AI in Health”.

Vi hoppas att ni som var på plats tog tillfället i akt att prata med varandra. Tror inte det undgick någon att det är när olika kompetenser och olika erfarenheter samarbetar som magi uppstår.

Material från dagen och partners erbjudande kommer inom kort finnas på www.bikonferensen.se

Tips för ert nästa steg

Varje vecka håller vi kostnadsfria webbseminarier där du möter lokala produktchefer och specialister för inspiration och kunskap. Nu närmast kan du exempelvis delta i Den digitala ekonomiavdelningen (19/4) samt Microsoft ekosystem för säkerhet + inför GDPR (3/5). Några globala tips också: Effective Collaboration for Reporting and BI Teams samt Tips for a secure IoT strategy.

Hämta gärna hem något av våra whitepaper och guider, exempelvis för Hur ni digitaliserar er kärnverksamhet eller The Future of Retail. Läs mer om hur kraften av data kan nyttjas för handeln i Retail Insights: Harnessing the Power of Data eller hur tillverkningsindustrin ska överleva i Competing in the digital age of manufacturing. Vi kan även tipsa om Gartner Report: How to take a first step to Advanced Analytics.

Dyk djupare in i Data Science på eventet SQL Nexus i Köpenhamn 1-2 maj eller boka en plats på Microsoft Data Insights Summit i Seattle nu i juni. Eller vässa dina kunskaper inom Azure genom webbaserade kurser på Azure Skills Training.

Den 6 april håller vi evenemanget Kom igång med Molnet i Stockholm, du och dina kollegor kanske också är intresserade av en session i vårt Upplevelserum? Hit kommer ledningsgrupper och beslutsfattare för att själva se och uppleva möjligheterna med ny teknik. Fler evenemang och webbseminarier finns här.

Åter igen, stort tack till er som var med oss på BI-Konferensen 2017.
Vi hoppas vi ses igen nästa år – alla ni som inte kunde komma i år också!

 

Annica Wallenbro Stojcevski, Produktmarknadschef – Data Insight
Anders Wendt, Affärsområdeschef – Cloud & Enterprise