Fortsätt till innehållet
Microsoft Industry Blogs

 

Article available in English at enterprise.microsoft.com.

Digitaliseringen har förändrat sättet som kunder upptäcker, undersöker och köper produkter och tjänster. Med det förändras även vårt arbete eftersom vi ställs inför nya möjligheter och utmaningar. Kompetens inom digital verksamhet är numera så viktig att Gartner förutser att ”bristande digital kompetens kan ge 25 % av företagen försämrad konkurrenskraft 2017.”

Vad kan du göra för att hänga med i utvecklingen? Upptäck, utforma och leverera en strategi för flera kanaler som tilltalar och engagerar dina kunder vid rätt tid och plats.

Utvärdera hur kundernas upplevelse från start till mål ser ut idag

Det är en utmaning att ge kunden en enhetlig upplevelse över flera kanaler och riktad kommunikation vid exakt rätt tidpunkt, men det är ett arbete som ger stor utdelning. Vi rekommenderar att du kombinerar din kunskap om kundens önskemål med en test- och träningsmetodik för att kartlägga, utvärdera och anpassa inköpsupplevelsen.

Med Visio kan du enkelt visualisera en förväntad kundupplevelse i diagramform och länka data till varje steg i inköpsprocessen. På så sätt kan du analysera var kunder gör sina inköp idag och visualisera vilka faktorer som ledde dem fram till köpet.

Upptäck hur du kan få användbara insikter genom att länka data om investeringar och resultat till ditt kundresediagram. Registrera dig för ett kostnadsfritt webbinarium (45 min).

Testa hypoteser för att stegvis omskapa kundupplevelsen

När du visualiserat den nuvarande kundresan är det dags att börja testa och identifiera de viktigaste nyckelfaktorerna och vilken ROI olika aktiviteter ger. Du kanske blir överraskad av resultatet!

Se till exempel den här HBR-artikeln om hur återförsäljare undersökte lönsamheten i kampanjer som var utformade för att påverka var kunder gjorde sina inköp. Den här typen av studier kan hjälpa ditt företag att skapa en väl utformad kundresa med maximal utdelning och ROI, och istället för att förlita dig på magkänslan kan du basera dina beslut på dataanalyser.


Vill du ha mer information? Testa Visio redan idag.