Fortsätt till innehållet
Microsoft Industry Blogs

En plan för digital omvandling, för tillverkare i industri-, hightech-, bil- och flygsektorerna Digitaliseringen sveper in över världen, och tillverkare överallt måste förändra sina organisationer för att överleva och utveckla ny kompetens som kan öka konkurrenskraften och driva tillväxten. Vad innebär det här och hur lyckas man med det som företag? I en ny whitepaper-serie försöker vi svara på de här frågorna. Vi beskriver möjligheterna att växa för tillverkare inom industri-, hightech-, bil- och flygbranscherna, och hur man som företag kan utvecklas för att hitta nya affärsmöjligheter och anpassa sig efter kundernas behov. Att omvandla tillverkningsindustrin för den digitala eran Digital omvandling handlar om mer än teknik: Företagsledarna måste inventera befintliga affärsmodeller och hitta nya sätt att förena människor, data och processer för att skapa värde för kunderna. De utmaningar som företagen står inför känns igen: att engagera kunder, ge medarbetarna större möjligheter, optimera verksamheten och förändra produkterna. Utmaningarna i sig är inga nyheter, men tre faktorer förändrar dels vad kunderna förväntar sig – som resultat av att de har tillgång till mer information än någonsin – och dels vad företagen kan leverera för att uppfylla dessa förväntningar.

  1. Datavolymerna fortsätter att växa och kommer år 2020 att uppgå till nära 50 zettabyte – vilket är 20 000 gånger mer än den totala datamängden i världen för 30 år sedan. Digitalisering av produkter, ökad digital mobilitet, digitalt baserade samarbeten och många andra faktorer gör att datavolymerna fortsätter växa.
  2. Framsteg inom dataanalys och intelligens har förbättrat vår förmåga att utvinna värde från informationen – nuförtiden kan vi omvandla data till insikter som får ligga till grund för åtgärder och handlingar, även föregripande och inom affärsprocesser, för att maximera effekten av dem.
  3. Molnet är till sin natur ”allestädes närvarande”, vilket innebär att en enorm datakapacitet är tillgänglig för organisationer av alla storlekar, vilket ytterligare ökar konkurrensen och benägenheten att skapa innovationer.

Kombinationen av ovanstående faktorer ger en uppfattning om teknikens utbredning: tillgång till digitala tjänster spelar en allt större roll i allt vi gör. De ger också en bild av ditt företags möjligheter att växa, utvecklas, anpassa sig för nya kundbehov och ta tillvara framtida affärsmöjligheter genom att tänka och fungera som ett digitalt företag. Genom att utveckla ny kapacitet och omvandlas till en digital organisation kan ditt företag dra större fördel av varje system, enhet, process och tillgång, för att utvinna så mycket kunskap som möjligt ur varje datakomponent och omvandla kunskapen till effektiva åtgärder. Microsoft har en unik ställning för att hjälpa ditt företag att möta ändrade kundbehov och hitta nya affärsmöjligheter. Det här gör vi med hjälp av flexibla plattformar och lösningar som är utformade för förändring och anpassning. Vår tekniska bredd ger flexibilitet, integration och tillit, och vi har ett av världens största ekosystem av branschledande samarbetspartner. Halka inte efter. Helst bör du komma igång redan idag. Om du har ett tillverkningsföretag i tillverknings-, hightech-, bil- eller flygsektorn och vill veta hur man snabbt kan agera på trenderna och omvandla sitt företag för att möta framtidens behov, så uppmanar jag dig att klicka här för att ladda ner våra whitepaper. Vill du med egna ögon se delar av den kommande revolutionen inom digital teknik, är du välkommen att besöka oss på Hannover-mässan 2017, den 24–28 april. Där visar vi hur några av världens främsta tillverkare redan uppnår fantastiska resultat och hög ROI som resultat av sina digitala omvandlingar. Där ger vi dig också en konkret plan för hur du kan uppnå liknande resultat. Twitter: @sanrav